title
title
title
title
title
title
title
מתכון הלביבות של גליה
המתכון האולטימטיבי של גליה לנדסמן ז"ל

וכך מספרים על הלביבות חנה'לה ואלישע:
מתכון לביבות החנוכה, בכתב ידה של גליה, הגיע לביתנו והפך להיות לטעם החנוכה, שנה בשנה על שולחננו, בדמותן של לביבות נפלאות, כרסתניות, שמנמנות וניחוחות, שכל נגיסה בהן מעלה בחיוך את הזיכרון האהוב כל-כך של האחראית למתכונתן.

המצרכים:
8 תפןחי אדמה בינוניים
1 בצל
כוס שמנת או לבן
קורטוב מלח ופלפל
4 ביצים
4 כפות קמח (לא עמוסות) + חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
מרסקים בריסוק חצי כבד–חצי דק את תפוחי האדמה.
סוחטים מהם את המים טוב, טוב
מוסיפים בצל מטוגן ואת שאר החומרים
מלבבים לביבות קטנות (ואם יש נוזלים עדיין, שוב לסחוט)
מכניסים לשמן שבתוכו פרוסות גזרים. כשהשמן מתחיל לבעבע, יש להעביר לאש בינונית.
השמן – בגובה שמכסה את הלביבות.

בהצלחה ובתיאבון!