title
title
title
title
title
title
title
בראוניז מפניק
במקום לפצוח מידית בדיאטת 'אחרי החגים' המפורסמת, אנחנו אומרים, נהפוך הוא! כולנו יודעים הרי איך זה יגמר...
(במקרה הטוב, בסופגנייה אחת יותר מדי בחנוכה)
במקום זאת, המדור מזמין אתכם להכין עוגת בראוניז מפנקת משוקולד אמיתי ולסייע לקיבת המתוקים לבוא על סיפוקה. במלואו.
רק בצורה זו מובטח לכם, כי לא תגיעו לחנוכה כשחצי תאוותכם בידכם.

בראוניז מפניק

המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (או סתם שוקולד בישול)
200 גרם חמאה
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כוס קמח רגיל
3 ביצים
כפית תמצית וניל
כף ברנדי
3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:
1. לחתוך את השוקולד ואת החמאה לקוביות, ולהמיס בבאן מארי (סיר המוצב על האש בתוך סיר נוסף המלא במים רותחים).
להניח לתערובת השוקולד להתקרר חמש דקות.
2. להוסיף לתערובת השוקולד את הסוכר, הביצים, הוניל והברנדי ולערבב.
3. להוסיף את הקמח ולערבב.
4. להעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית כלשהי.
5. לפזר למעלה את האגוזים.
6. לאפות כ-35 דקות בחום בינוני עד שהשכבה העליונה נעשית קריספית. המרכז עדיין רוטט וזה בסדר.
7. מצננים היטב, מפזרים אבקת סוכר, מכינים כוס קפה ואוכלים בנימוס.

רק בריאות!