title
title
title
title
title
title
title
מרק אפונה חורפי
כשם שחוני המעגל, עג עוגה (מעגל) ונשבע לעמוד בתוכו עד שיחלו הגשמים לרדת.
כך אנחנו נכין מרקים, ונבשל קדרות עד שמישהו שם למעלה יבין את הרמז, ויביא כבר את החורף!

מרק אפונה
המצרכים:
כחצי קילו אפונה ירוקה יבשה
3 גזרים
בצל גדול
שומר
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
3 שיני שום
חצי כפית כמון
מל''פ

אופן ההכנה:
חוץ מהאפונה, שהיא עצם העניין,
שאר הירקות והכמויות הנם בגדר המלצה בלבד.
1. קולפים וחותכים את הירקות ושמים בסיר.
2. מכניסים לסיר את האפונה היבשה.
3. מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים.
5. מבשלים על אש קטנה עד שהגזרים והאפונה מתרככים.
6. מרסקים באופן מלא או חלקי בבלנדר מוט, או בכל אמצעי ריסוקי אחר.
7. מתכרבלים מול האח הכבויה, כאילו שהחורף הגיע, ואוכלים לתאבון.

שיהיה לנו חורף חורפי, לח, רטוב, חמים ונעים!