title
title
title
title
title
title
title
סינייה
מדובר במאפה של טחינה ובשר טחון, כל כך פשוט וקליל, שלא ברור איך לא הגישו את המנה הזאת על בסיס שבועי בחדר האוכל.
מה שעוד נחמד במנה הזאת, שאפשר להכינה משאריות.
משאריות הבשר שלא נכנסו לפלפים הממולאים, (עדיף בלי אורז לא מבושל, אם כי עם קצת מעוף גם זה יעבוד) או מרוטב הבולוניז שלא הגיע לספגטי. עם טחינה שנותרה מארוחת הערב של אתמול, אתם מסודרים!

סינייה
המצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בצל
6 שיני שום
כוס וחצי של טחינה מוכנה
כף עלי זעתר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
50 גר' צנוברים
מל''פ
שמ''ז

אופן ההכנה:
1. ברור שמתחילים מהבצל! קלפו, חיתכו וטגנו במחבת גדולה עד שקוף, תוסיפו שום קצוץ וזעתר ותאדו הכל עוד קצת.
2. הוסיפו למחבת את הבשר וטגנו עד שישנה את צבעו, תוך כדי שאתם מפוררים נונ-סטופ באמצעות כף מעץ.
3. תוסיפו לכבודה מלח ופלפל שחור גרוס טרי והחלק הקשה מאחורינו!
4. במחבת לא משומנת קלו מעט את הצנוברים, עד שיקבלו נקודות חן חומות.
5. ערבבו את הצנוברים והפטרוזיליה עם הבשר ושפכו לתבנית פיירקס.
6. על הכל שפכו את הטחינה המוכנה ויאללה לתנור!
180 מעלות בערך 40 דקות או עד שמזהיב.

סחה וסחטיין! (לבריאות ובתאבון)