title
title
title
title
title
title
title
פשטידת ברוקלי
פשטידת ברוקולי

המצרכים:
800 גר' ברוקולי (או כרובית או שניהם ואפשר גם קפוא)
250 גר' גבינת קוטג'
80 גר' גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים
3 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
לקישוט: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפרקים את הברוקולי לפרחים (את הגזעים הרציניים יש לחתוך קצת, ואף לקלף את הגדולים והקשוחים שביניהם).
3. אוהבי הצל מכניסים עתה את הברוקולי לקערת מיקסר עם וו ערבול K (החרוצים רשאים לערבב ביד).
4. מוסיפים לקערת המיקסר את יתר המרכיבים למעט הפרמזן.
5. מפעילים את המיקסר.
6. מעבירים לתבנית שקעים משומנת, או לתבנית פיירקס.
7. אופים כחצי שעה עד שזהוב, בעשר הדקות האחרונות מפזרים למעלה את הפרמזן.

גרסאות נוספות לאותה פשטידה:

 גרסה ללא גלוטן - להוריד את הקמח.

גרסת פרווה לשבת - להשמיט את הגבינות.

גרסה רזה - השתמשו בגבינות רזות, וותרו על הפרמזן.

גרסה עשירה - השתמשו בקוטג' 9% ובבולגרית עם אחוזי שומן גבוהים, הוסיפו לבלילה מעט שמנת מתוקה, מעט חמאה מומסת, קצת גבנ"צ טובה ומגוררת, ובשום פנים ואופן אל תוותרו על הפרמזן למעלה!