title
title
title
title
title
title
title
ברוקלי מוקרם בתנור
ברוקולי מוקרם בתנור

המצרכים:
כמות נחמדה של ברוקולי
לפחות 250 מ"ל שמנת מתוקה
כף גדושה של מיונז
כפית חרדל
2 או שלוש כפות שמן זית מהשמנייה
50 גר' חמאה מומסת
שום כתוש לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
לקישוט: גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מפזרים על התבנית בשכבה אחת את פרחי הברוקולי שפרקתם מהגזע הראשי.
4. מערבבים יחד בקערה את יתר החומרים.
5. שופכים על הברוקולי ומבחבשים מעט כדי שהשמנת תיגע בכולו.
6. מכניסים לתנור לחצי שעה לערך, אחרי רבע שעה חופפים קצת את ראשי הברוקולי בשמנת ואפשר גם להפוך אותם בתבנית, בעשר הדקות האחרונות מפזרים למעלה פרמזן.