title
title
title
title
title
title
title
עוף בזעתר
מתכון מפתיע! הוא קיצי, הוא ישראלי, הוא קריספי. חמש דקות של עבודה במטבח.
לאכול בידיים וללקק את האצבעות. בתיאבון!

עוף בזעתר ( איך לא חשבו על זה קודם!)

המצרכים:
1 חבילה כרעיים מפורקות
רבע כוס שמן זית
כף גדושה זעתר
כף גדושה פלוס של שומשום (כן, למרות שיש שומשום גם בזעתר)
כפית בכייף מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט כורכום
שום כתוש גם בכייף

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל-190 מעלות.
2. לערבב בקערית את כל החומרים למעט הכרעיים.
3. לעסות במשחה שהתקבלה את הכרעיים טוב טוב מכל הכיוונים.
(הדקדקנים יטפלו מעט בכרעיים לפני המסאג', ישטפו מתחת למים זורמים, ישרפו נוצות מעל להבת הגז... אבל זה רק הדקדקנים!)
4. אופציונאלי: לרפד תבנית בירקות חתוכים וקלופים, כגון גזר שיש לנו עכשיו בשפע בשדות, קולורבי, קישואים, בצל תמיד הולך, חצאי עגבניות שידעו ימים יפים יותר... ושאר ירקות.
5. לשים את הכרעיים המשוחים בשכבה אחת בתבנית, להכניס לתנור תחילה מכוסה, וכשכל הבית כבר מלא בניחוחות לתת עוד 10-20 דקות של שיזוף לא מכוסה.