title
title
title
title
title
title
סופריטו

מאכל מדהים בפשטותו, ואהוב על כולם.
למעשה מדובר בשיטת בישול עם שורשים עמוקים ביהדות-ספרד,
שיטה שתחילתה טיגון וסופה בישול איטי.
נסו ותופתעו לגלות, איך ממינימום חומרי גלם ותבלינים, מתקבלת מנה טעימה וארומטית כל כך.
סופריטו – מדהים כמה שזה טעים!

המצרכים:
שבעה או שמונה תפוחי אדמה גדולים (מומלץ מהסוג הלבן העשיר בעמילן)
ארבע או חמש כרעיים מפורקות לשוק וירך
כוס מים רותחים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
שמן ('רגיל' לא זית) לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
• קולפים את תפוחי האדמה, חותכים גס ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה עדינה כך שהם נראים מוכנים.
• מטגנים גם את העוף מכל הצדדים עם שלוש או ארבע כפות שמן, שוב, עד שמתקבל צבע חום עדין.
• במגש או בסיר רחב מסדרים את העופות, ממליחים ומפלפלים קלות שכן תכף נעשה זאת שנית.
• מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים וגם אותם ממליחים ומפלפלים קלות.
• מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים היטב ומכניסים לתנור על חום נמוך 150-160 מעלות, למשך ארבע עד שש שעות.

הערת בשר: ניתן להחליף את העוף בבשר (הנתח המומלץ הוא אונטריפ אך גם צלעות, כתף או שריר יתאימו).
אם החלטתם להשתמש בבשר, יש להכינו לפני שתשלבו אותו במתכון המקורי.
• חותכים את הבשר לקוביות בינוניות בגודל של 2-3 סנטימטר.
• מכניסים לסיר עם מים קרים, מביאים לרתיחה ומורידים את האש.
• מבשלים את הבשר על אש קטנה למשך חצי שעה עד שעה ומסירים קצף עם כף.
• אחרי שמורידים מהאש ומסננים מהמים (אפשר לשמור כוס נוזל לבישול), ניתן להמשיך כמוסבר במתכון המקורי, לטגן את קוביות תפוחי האדמה, לטגן את קוביות הבשר וכן הלאה...