title
title
title
title
title
title
עוגיות מניה
עוגיות מניה / עוזי דיסלר

מניה, אחותה הצעירה והיפהפייה של אימא, הייתה לי כאימא שנייה וביתה היה ביתי השני.
ביתה, הבית ברח' רשי 59, תל-אביב, היה ידוע כבית מכניס ומקבל, וכל ילדי הכיתה, קבוצת נחשון, שהתארחו ב"חופש הגדול" בתל-אביב, זכו להתארח אצלה ולטעום מתבשיליה. 
התבשילים כמו: קישואים ברוטב עגבניות, חצילים בטעם כבד, קישקע, רגל קרושה, ודגים ממולאים - לא הקציצות של היום - אלא מלוי בתוך הדג עצמו . 
והציר שלהם, נו נו נו. יכולת לגמור ארוחה רק בניגוב הציר המדהים בחלה. 
מניה גם הייתה מאוד קשורה לאחותה, צינה, ולאיילת-השחר, ואת בִּתה הבכורה, ערה, ילדה באיילת-השחר אצל הרופא הדגול ד"ר רמיגולסקי. 
עד היום, אני וילדיה של מניה קשורים קשר אחים.

מכל מאכליה של מניה השתמרו באיילת-השחר הקינוח לקפה –"עוגיות מניה" , ועד היום יש חברות הקיבוץ שאופות ומכבדות את בני משפחתם ואורחיהם ב"עוגיות מניה".

עוגיות מניה – מתכון
חומרים:
2 חב' מרגרינה
5 חלמונים
5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
מיץ מחצי לימון עם מים
2 כוסות סוכר
הכנה: שמים הקמח בקערה,מוסיפים את החלמונים, הסוכר והמרגרינה.
לחוד: את מיץ הלימון (חצי לימון+ מים עד רבע כוס) ואבקת האפייה בצלחת בנפרד . שופכים לקערה עם החומרים ולשים.
מחזיקים במקרר שעתיים.
מרדדים ויוצרים צורות.
מכניסים לתנור חום בינוני בערך רבע שעה.
מוציאים מהתנור ואי אפשר לעמוד בפני הריח.