title
title
title
title
title
title
קצת על חדר האוכל שהתחדש...
מתוך יומן איילת-השחר 26/10/18
קיום חדרי אירוח מחייב מתקן אכילה סביר. הצענו לשפץ את חדר האוכל ולהכשירו כאולם אכילה, המסוגל לתת מענה לאורחים ולחברים.
שיטת ההפעלה תהייה בקייטרינג חיצוני, שיספק ארוחות לפי הזמנות מראש וארוחת בוקר בהכנה עצמית, לפי הזמנות מראש.
בשלב זה ערכנו למטרות תרגול ולמידה 5 ארוחות ערב שישי ושלוש ארוחות בוקר. 
המשך קיום הארוחות לקהילת הקיבוץ יימשך רק אם יהיו מספיק מעוניינים, באופן כזה שהארוחות שיסופקו, יכסו את העלויות.
במידה ונראה שאין הענות, חדר האוכל ישוב לפעול רק כשחדרי האירוח יהיו פעילים ובתפוסות שיצדיקו את הפעלתו.
בפרוייקט חדר האוכל היו שותפים רבים מהקיבוץ: קרן אשנר-רימון שמונתה לניהולו, איריס שפר שעיצבה את המבנה, יוני ארז שהיה אחראי להשיב לחיים את מכונת הדחת הכלים. 
אברמיקו וגיא שעזרו בכל הקשור לנושאי החשמל והתאורה, גלי רביד שלקחה על עצמה את נושא ספקי המזון, גלית בן-נון שהתגייסה לסייע בכל הדרוש.
דוד ושרה לבנה, שהגישו עזרה וייעוץ המבוסס על ניסיונם כאחראים למבנה ושלמה רווח שדחף לבצע אותו לטובת הקהילה ולטובת העסקים.
שלמה מסכם את דבריו: מאחר ואני אופטימי מטבעי ומעדיף לחשוב על הדברים בצורה חיובית, החזון שלי הוא שבתוך שנה חדר האוכל יהיה פעיל, תוסס ומלא חיים וחיוניות וישרת בצורה מיטבית את המטרות שלשמן שוקם.
אני מקווה שהפעילות המחודשת תייצר מקורות כספיים, שיאפשרו שיפוץ עמוק ויסודי יותר של המבנה, שהוא אחד מהיפים והמיוחדים שנבנו בישראל.
כתב: שלמה רווח

בתמונה: ארוחה ראשונה בחדר האוכל המתחדש