title
title
title
title
title
title
מתכון כרובית מוקרמת

לא על הצ'יפס עם הבצל לבדו
יומן עצמאות ומה נכתוב כאן בפינת המתכון?
מתכון לחומוס? והרי יש לנו החומוס של הילה ורון,
מתכון לפלאפל? והרי יש לנו את פלאפל בשארי,
עשירים ומאושרים אנו, ומה עוד תבקשנה נפשותינו ביום העצמאות ה־71 למדינת ישראל ובשאר ימות השנה?
בחג העצמאות ה־71 למדינת ישראל נאכל מפרי גנינו. האח הידד!
נודה על נדיבות ליבם של אנשי צוות הגד"ש שפינקונו בכרוביות,
ונצא ונלמד כיצד להופכן למוקרמות, טעימות וכמעט לא משמינות.

כרובית מוקרמת
המצרכים
כרובית של גד"ש איילת השחר
כוס ורבע חלב
50 גרם חמאה ועוד קצת לשימון התבנית
כף גדושה מאוד ונדיבה מאוד של קמח
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
כף מלח ועוד קצת
פלפל שחור גרוס
אופציונלי:
שום
תימין טרי או יבש

אופן ההכנה
1. מכניסים את הכרובית לסיר, ממלאים אותו במים כך שיכסו את מחצית גובהה של הכרובית, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה.
2. אחרי שהמים רותחים מוסיפים כף מלח ומבשלים עשר דקות לערך, עד שהכרובית מתרככת אך היא עדיין קשה מעט (אלדנטה). מסננים.
3. משמנים תבנית עגולה ושטוחה במעט חמאה ומעבירים אליה את הכרובית.
4. מכינים את רוטב הבשמל: מכניסים לסיר קטן את החלב, את החמאה, את השום והתימין ומתבלים במלח ובפלפל, מבשלים עד שהחמאה נמסה.
5. אחרי שהחמאה נמסה והנוזל רותח קלות, מנמיכים את האש, מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב למניעת גושים.
6. ממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת עוד כדקה או שתיים עד שמסמיך.
7. שופכים את רוטב הבשמל על הכרובית, מפזרים מעל את הגבינה, מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, ומוציאים רק כשמתקבל צבע זהוב שממש בא לאכול, זה לוקח בערך עשרים דקות.
 
לימים שקטים ולעצמאות איתנה!