title
title
title
title
title
title
ברוקולי בתיבה
הקיץ כבר בעיצומו, חם לנו.
אנחנו רוצים מהר וקל ושאפשר לקחת לבריכה ולאכול ביד.
לא תספיקו להגיד ג'ק רובינסון וזה מוכן!

ברוקולי בתיבה
המצרכים
חבילה של בצק עלים על בסיס חמאה
2 בצלים
חבילה אחת של ברוקולי קפוא
50 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
ביצה (ומעט מים) למריחה
שומשום לפיזור
ההכנה
מוציאים את בצק העלים ואת הברוקולי מהמקפיא ושותים קפה.
חותכים את הבצל ומטגנים עד שקוף.
(מכסה על המחבת עוזר לרכך בצל ולהשקיף אותו לפני שיישרף).
מוסיפים למחבת את הברוקולי ומטגנים חמש דקות נוספות.
מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמנת מתוקה, כתבנו 50 מ"ל שמנת מתוקה אבל 'לפי העין' יהיה מדויק יותר, השמנת צריכה להעשיר את הכבודה ולא לעשות אותה נוזלית חלילה.
שופכים את תערובת הברוקולי על בצק העלים ומגלגלים לכדי רולדה.
מניחים את הרולדה על נייר אפייה, מורחים בביצה מהולה במעט מים, מפזרים שומשום ואופים כ־45 דקות ב־180 מעלות עד שמזהיב.
חותכים לפרוסות ורצים לבריכה.

באהבה לכל הקיבוצניקים העשירים עם בריכות השחייה!