title
title
title
title
title
title
מתכון עראיס


 מדובר באחד המאכלים הנפוצים במזרח התיכון ובעולם הערבי כולו.

במטרה לבנות מתח בשלוש השורות הבאות, לא נחשוף עדיין את שמו של המאכל, ובגרסת מירי רגב נגלה רק ש'עראיס' הוא צורת הרבים של 'עָרוּס', היינו 'כַּלָה' בשפה הערבית. 

זאת, כיוון שבתרבויות מסוימות נהגו להגיש את העראיס לזוגות טריים שזה עתה נישאו.

ומה שטוב לזוג הטרי, טוב גם למנגל שלנו בעצמאות.

קבלו את העראיס, בשר טחון ממולא בפיתה – כמה פשוט ככה טעים!

 

עראיס


המצרכים:

 800 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד גדול או שניים קטנים

צרור פטרוזיליה

חצי כפית כמון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מעט בהרט

2 כפות שמן זית

6 פיתות

למריחה: חצי כוס שמן זית עם חצי כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

1.     קוצצים את הבצלים ואת הפטרוזיליה עד דק (לגמרי אפשרי לקצר זמנים ולקצוץ במעבד המזון).

2.     מערבבים את הפטרוזיליה ואת הבצל עם הבשר הטחון, עם התבלינים ועם שתי כפות שמן זית.

3.     חוצים את הפיתות לשניים וממלאים כל חצי בבשר הטחון.

4.     מורחים בנדיבות, דגש על נדיבות, כל פיתה בשמן זית עם מלח גס ומעלים על האסכלה.

5.     אופן הצלייה: קודם מעמידים את הפיתות על הגריל עם הפה כלפי מטה עד שמתקבלים פסים צרובים ויפים, אחר כך משכיבים על צד א' וכשנראה צלוי ויפה הופכים לצד ב'. מדובר בדקות.

6.     אגב, המתכון נוסה בהצלחה גם על מחבת פסים וגם על טוסטר לחיצה ביתי.

 

* שדרוג אפשרי: להוסיף צנוברים לתערובת הבשר.

 

אף על פי כן ולמרות הכול, שיהיה לכולנו עצמאות אש!

וזכרו שהחיים חזקים מהכל!