title
title
title
title
title
title
מלפפונים חמוצים
מלפפונים חמוצים מבית מטבחה של טליה משלי
הייקים אוהבים אותם עם חומץ ועם סוכר, אבל אנחנו אוהבים אותם במלח.
המלפפונים הקטנטנים הפכו כבר מזמן למוצר מדף בכל ירקנייה, ולחטיף בריא שאפילו הילדים אוהבים לנשנש.
רגע לפני שחוזרים לשגרה מלאה, ועתותינו עדיין קצת בידינו. זה בדיוק הזמן לקחת את הירק האולטימטיבי, שאף סלט אינו שלם בלעדיו, צעד אחד קדימה ולהחמיץ, (כי לכבוש זה אאוט).

חמוצים עליך שמשון
המצרכים לצנצנת של חצי ליטר:
חבילה של מלפפונים קטנים וטריים לכבישה
לפחות ארבע שיני שום קלופות
חצי חבילה של שמיר טרי
מים
כף מלח לכל כוס מים
פלפל אדום חריף חצוי לאורך
כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
כפית גרגרי חרדל
עיקור הצנצנת:
הכי טוב להוציא את הצנצנת ממדיח הכלים, למלא אותה במים רותחים ולרוקן. זהו מעוקר. תעשו אותו הדבר גם עם המכסה.
אם אין מדיח, תנקו היטב את הצנצנת ואת המכסה שלה, ותכניסו לעשר דקות לסיר עם מים רותחים. אם אתם חושבים שהצנצנת תעמוד בזה, תדליקו גם אש קטנטנה מתחת לסיר.
אופן ההכנה:
1. שוטפים את המלפפונים ודוחסים אותם לצנצנת יחד עם שיני השום והפלפל החריף. בכל צנצנת של חצי ליטר צריך שיהיו לפחות ארבע שיני שום וחצי פלפל חריף, אבל אפשר גם להגביר, הכול תלוי במידת המתובלות שאתם מסוגלים לשאת.
2. כשהצנצנת מלאה, תוחבים לפתחה חופן גבעולי שמיר, ומפזרים מעל כפית גרגרי פלפל שחור שלמים וכפית גרגרי חרדל.
3. יוצקים מעל מים עם מלח. כשהצנצנת מלאה עד תומה חותמים אותה היטב.
4. מניחים על השיש בערך שבוע. הנוזלים שבצנצנת עלולים לתסוס מעט, זה חוקי.
5. המלפפונים מוכנים לאכילה כשהם שינו את צבעם מירוק עז לירוק כהה יותר והנוזלים שבצנצנת העכירו מעט. אחרי הפתיחה אסור להכניס אצבעות לצנצנת, תוציאו עם מזלג, וצריך לשמור בקירור.
יאללה שגרה...