title
title
title
title
title
title
בלינצ'ס של סבתא
לא על הצ'יפס עם הבצל לבדו
נדמה שכולנו מסתגלים לשגרה שאחרי הקורונה ואפשר כבר להתחיל לסכם. 
הלשון העברית שזורה בניבים, בפתגמים, בצירופי מילים ובמשלים, שלעיתים קרובות מקורם בחיי היומיום בעת העתיקה, ובאורחות חיים המבוססים על החקלאות המסורתית. 
לכבוד חג החלב, בחרנו לסכם את הזמן המיוחד שעבר עלינו באמצעות ניב חקלאי מוכר.
"הַנָּבִ֞יא אֲשֶׁר־אִתּ֤וֹ חֲלוֹם֙ יְסַפֵּ֣ר חֲל֔וֹם וַאֲשֶׁ֤ר דְּבָרִי֙ אִתּ֔וֹ יְדַבֵּ֥ר דְּבָרִ֖י אֱמֶ֑ת מַה־לַתֶּ֥בֶן אֶת־הַבָּ֖ר נְאֻם־יְהוָֽה" (ירמיהו, כג כח).
במילים אחרות, דברי הנבואה מעורבבים בחלומות השווא, ויש לברור אותם מתוך הדברים הטפלים, ממש כמו תילי התילים של המידע ושל הנבואות, שזרמו אלינו בימות קורונה, ועודם זורמים.
ביטוי נוסף: אי אפשר לבר בלא תבן – אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. 
סיכום מסכם וממצה לתקופה שבה חרדנו ודאגנו ולא ידענו ואף נבוכנו, אך בה בעת ידענו גם כל כך הרבה טוב, וחלקנו, ובלי שמות כמובן, קצת, רק טיפטיפה... מתגעגעים.
שנזכה לבור את הבר מן התבן ורק לא את המוץ מן התבן (ביטוי שמקורו בטעות רווחת).
כתבה: טליה משלי 
ועכשיו אפשר להתחיל  להכין ולאכול בתיאבון.

בלינצ'ס של סבתא
לחביתיות:
ספל מים (מתכון של סבתא...)
ספל קמח
ביצה וחצי
למלית הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה
כף סוכר
כף שטוחה קורנפלור
קורט מלח
מעט תמצית וניל
ביצה וחצי
אופציונלי: חופן צימוקים, קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1. משמנים מחבת קרה במעט מרגרינה או בחמאה שנמרחה על מגבת נייר.
2. מטגנים לאט לאט חביתיות דקיקות וגמישות בגוון בהיר וחיוור מאוד. עורמים אותן על צלחת. לא צריך לשמן יותר את המחבת.
3. מערבבים את חומרי המלית.
4. עורמים במרכז של כל חביתית בערך כף מהגבינה, ומקפלים את החביתית מארבע כנפות הארץ למרכז החביתית ומעל הגבינה. למשל, קיפול אחד ממערב, קיפול של שתי הפאות הנגדיות, וקיפול חותם ממזרח.
5. לא סיימתם. כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות. האחת היא לסדר את הבלינצ'סים שיוצאים די מרובעים, בשכבה אחת בתבנית פיירקס שטוחה, מלבנית ומשומנת, לשים על כל בלינצ'ס קובית קטנה של חמאה ולשלוח לאפייה בתנור. 180 מעלות עד שמזהיב.
6. האפשרות השנייה היא להניח בלינצ'סים זה לצד זה, במחבת משומנת בחמאה, ליתר ביטחון אפשר להניח גם מעט חמאה על כל בליצ'ס, לטגן עם מכסה על אש קטנה עד שמזהיב. ואז להפוך.
7. להגשה: שמנת מתוקה, או קינמון שעורבב עם סוכר, או שמנת חמוצה או כל התשובות נכונות.
שבועות זה החג שלנו, חג שמח והרבה בריאות!