title
title
title
title
title
title
על המשמש האיילתי בידיעות אחרונות
7 ימים • 03.06.2020
הזמן הצהוב
צלויים עם יוגורט ואוכמניות, צרובים עם גבינה כחולה, מזוגגים בסירופ או אפויים בטארט אוורירי — העונה הקצרה של המשמשים רק התחילה ותכף תיגמר. אהרוני ממשמש את הפרי
ישראל אהרוני | צילום: שי נייבורג

הקיץ שבפתח מביא איתו את אחד הפירות האהובים עליי ביותר, המשמש. העונה שלו קצרה, וכמעט תמיד אני מתלונן על האיכות הלא־מספקת של הפרי אצלנו. מי שיצא לו לטעום את המשמשים של טורקיה, למשל, שם לב להבדל בטעם. אבל אלה שלא מוכנים להסתפק בתוצרת הרגילה של הסופרמרקט יוכלו להשיג משמשים נהדרים בשוקי איכרים. אלה של משק בן־דור ביסוד המעלה או של קיבוץ איילת השחר טובים במיוחד.

את המשמשים הרכים והמתוקים אני אוכל כמו שהם. הם כל כך טעימים, שהם לא זקוקים לשום טיפול אחר במטבח. אבל הפירות הקשים יותר, שנוטים להיות חמצמצים, מצוינים לבישול ולאפייה.