title
title
title
title
title
title
title
תפוזיות דיסלר

תפוזיות משפחת דיסלר

בתנו הבכורה איריס, נולדה בפברואר , בשיא עונת התפוזים. היות וכך, והיות וממתקים לא היו מצויים באותם ימים, שמנו לנו למנהג לחגוג את ימי ההולדת בכיבוד תפוזיות . התפוזיות במשפחתנו נחשב, עד היום, כמעדן ספישל ,המוגש רק באירועים מיוחדים.
להלן מתכון תפוזיות שכל כולו,( מחוץ לכפיות), על בסיס פרי עונת החורף-התפוזים.
המתכון הוגש על-ידי עוזי דיסלר.
המתכון ונכתב מפי איריס

1. סוחטים תפוזים ושומרים את הקליפות.
2. מודדים כמות המיץ ומעבירים לסיר.
3. על כל 100 גר' מיץ מוסיפים כף סוכר.
4. מבשלים המיץ הממותק עד לרתיחה
5. כשרותח מוסיפים:
1.על כל 200 גר' מיץ -1 כף אבקת פודינג
אבקת הפודינג בטעמים של וניל ולימון ביחס של 2/3 ו-1/3 בהתאמה.
6. מבשלים כמה דקות על אש נמוכה עד שמסמיך תוך כדי ערבוב
7.מנקים את תוך הקליפות בעזרת כפית כך שתשמשנה "צלוחיות" לפודינג.
8.מוזגים את הפודינג לקליפות ומקשטים בקוקוס ואגוזים.
9. מניחים במקרר ומגישים לאחר שהפודינג התייצב בקליפה.