title
title
title
title
title
title
גלידת בננות וסורבה אבטיח
לא על הצ'יפס עם הבצל לבדו
קיץ 2020, יא אלוהים!
חד משמעית מדובר בקיץ הזול ביותר שידעה האנושות מראשית ימיה, בלי נופשים, בלי בילויים, בלי חו"ל, בלי קניות, בלי עתיד, בלי תקווה, בלי חלום.
חביירים, מדובר באתגר הומניטרי של ממש!
ואם לא די בכך, בקיץ 2020, בעיצומן של מחאות המוניות, מכת"זיות פרועות, עו"סיות חשופות על פרות קדושות, דגלים שחורים, גשרים, צמתים, איום בטחוני מצפון ואיום איראני מארבע רוחות, החליט אלוהים לחמם עוד טיפ טיפה... הגיע ל־40 מעלות ושכח לעצור.
תוסיפו למשוואה גם את ההדבקות שהן כבר מזמן לא פעילות תמימה בגן או בקייטנת הוואדי, את המסכות שנראה שכבר לעולם לא יחזרו להיות מסמלי חג הפורים, וכמובן, את ההצבעה על המלון.
אין תימה איפוא, כי המדור שם לעצמו למטרה, לסייע, להרגיע, להקל ולצנן.
צוות הצלה יוצאים לפעולה! הבו לנו גלידות וסורבה. דחוף!
ואם לא מחלקים אותם בחדרוכל, נכין אותם לבד בחושך.

גלידת בננות וסורבה אבטיח
המצרכים:
בננות בשלות
אבטיח
תוספות כיד הדמיון, הכלבו והמזווה: פקאן סיני, פירות יער קפואים, סילאן, טחינה גולמית, נוטלה, בפלות, עוגיות טובות, ממרח לוטוס, מרשמלו, דובוני גומי, מייפל, תמרים, הרעיון ברור.
אופן ההכנה:
קלי קלות, תעקבו אחרינו.
את הבננות תקלפו, תחתכו לארבע ותשלחו להקפאה.
גם את האבטיח תחתכו לקוביות קטנות בלי הקליפה ושילחו להקפאה.
קפא לכם? מעולה.
הכניסו את הבננות למעבד מזון טוב ותפעילו, עד מהרה תקבלו חומר מצוין במרקם של גלידה (במלרע), כן! ואם קשה קצת למעבד המזון והוא מתחיל לרקוד על השיש את ריקוד המכונה, תנו לזה לעמוד כמה דקות, הבננות יפשירו מעט ותוכלו לנסות שנית.
עכשיו תתחילו לשחק עם זה, תוסיפו למעבד המזון פקאן סיני ותנו לו לעבוד עוד קצת.
תוסיפו חתיכות קטנות של תמרים ותפעילו.
תוסיפו פירות קפואים, ותפעילו.
תוסיפו עוגיות, שוקולד וכו', ביחד או לחוד, ותטחנו עוד קצת.
צריך לעבוד מהר, כל עוד הסיפור קפוא, אם החלטתם לחלק את גלידת הבסיס ולייצר כמה טעמים, מדובר בהחלטה מצוינת, הכניסו למקפיא את הגלידה שממתינה לשילוב הטעמים עד שיגיע זמנה.

להגשה – אפשר לטפטף על המנה טחינה גולמית וסילאן, אפשר להוסיף מייפל, וקשה בלי סירופ שוקולד.
מרשמלו חותכים לחתיכות קטנות, מקפיאים ומפזרים מעל, אחד המעדנים! דובוני גומי אותו כנ"ל, אבל שלמים, כי חשוב לשמור על צלם אנוש.

שדרוג אפשרי – לערבב את הגלידה עם שמנת מתוקה שהוקצפה עם מעט אבקת סוכר, יחס גלידה־קצפת 1:1 על הבערך, ולשלוח להקפאה נוספת.
סורבה אבטיח – לא שכחנו שהקפאתם גם קוביות קטנות של אבטיח, זה הזמן להוציא אותן מהמקפיא, להכניס למעבד המזון ולהפעיל, עד מהרה יתקבל סורבה מהאגדות וממרכיב אחד בלבד.

יהיה בסדר!
מגישה באהבה: טליה משלי