title
title
title
title
title
title
עוגת תפוחים בדבש לשנה טובה

נכון, המצב לא מזהיר אבל הי, אם כבר אז לפחות אנחנו גרים במרכז העולם, ובמקום שבוודאות הכי הכי כדאי להעביר בו סגר טוב. בדוּק!
רק אל תספרו את זה לאף אחד, שלא יעשו לנו עין. תשאירו את זה בינינו. ששש...
את עוגת התפוחים בדבש לעומת זאת, אפשר, רצוי וזו מצווה גדולה לכבד ולחלק ולחלוק ולתת בגלוי ובסתר, כי מה עוד נשאר לנו חוץ מקצת אהבת חינם גלומה בפרוסה של כל טוב?

עוגת תפוחים בדבש לשנה טובה
המצרכים לבצק 
100 ג' חמאה קרה חתוכה בגודל 3 ס"מ
11/2 כוסות (210 ג') קמח
1 חלמון
1 כפית דבש ממכוורת איילת השחר
5 כפות (50 ג') אבקת סוכר

המצרכים למלית
4 כפות (50 ג') סוכר חום
1 כף (15 ג') חמאה
3 כפות (65 ג') דבש
7 תפוחים מזן גרניסמית קלופים וחתוכים לשמיניות
4 כפות  (60 ג') סוכר
4 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במערבל עם וו לישה ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוציאים ומעבדים בידיים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושולחים לסגר של שעתיים במקרר.
2. המלית: מחממים את הסוכר במחבת גדולה מעל להבה בינונית, עד שהוא מתחיל להימס ומזהיב בקצוות, מוסיפים את החמאה ואת הדבש ומערבבים. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומבשלים מעל להבה בינונית 5 דקות, מאחסנים במקרר.
3. מקציפים את הביצים ואת הסוכר לכדי קרם. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. מכסים ומקררים.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים, בחמאה כמובן, תבנית בקוטר 26.
5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי מילימטר הגדול במקצת מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב בבסיס ובשוליים. מרפדים את הבצק בתפוחים ויוצקים מעל את קרם השמנת. אופים 30 דקות עד שהמלית מזהיבה.
6. מוציאים, מצננים קצת ומחלצים מהתבנית אם היא מהסוג המאפשר חילוץ. מצננים עוד 10 דקות ומגישים.

ואף על פי כן נוע תנוע, שנה טובה חביירים!
מגישה באהבה: טליה משלי