title
title
title
title
title
title
עוגה מרשימה לחגי תשרי

העוגה הבאה מושלמת לזמן הזה וזאת מכמה וכמה טעמים: 
היא חגיגית, היא פירותית, היא וונילית והיא קציפתית, ולכן היא מתאימה מאוד לסוכה; 
היא קלה ביותר להכנה בזמן, שגם ככה קשה לנו וחשוב לדעת מתי להיות טובים לעצמינו; 
בין זום אחד למשנהו, הילדים יכולים להכינה במו עצמם; 
היא מבוססת בעיקר על קניות נכונות בסופר, וכעת, בעידן הסגר שבו הקניות אונליין ממילא נמצאות בעיצומן, הקלות הפנטסטית של איסוף מוצרים מהמדפים הווירטואליים קוראת לנצל את האפשרות הזו עד תום.
עם זאת, יודגש ויובהר כי המדור אינו מעודד כלל וכלל קיצורי דרך בדרך לתהילת עולם, אבל בהחלט מכווין למיקסום האפשרויות ולקריאה נכונה של המפה.
יצאנו לדרך?

עוגה מרשימה לחגי תשרי
לבצק
חבילה בצק פריך מצונן(!) של 'שמרית'
לקרם פטיסייר
1 קופסה 250 גרם קרם פטיסייר של מחלבות גד
1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה
כף סוכר
לקישוט
סוג אחד או יותר של פירות טריים המתאימים לקישוט (פירות יער, תותים, ענבים, אננס, נקטרינה, מנגו, תאנים, קיווי וכן הלאה)
לזיגוג
2 כפות ריבת משמש
2 כפות מים חמים
אופן ההכנה
1. הבצק: מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש, מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים בחמאה תבנית פאי או תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26. 
מוציאים מהאריזה עיגול מרודד של בצק פריך ופורסים אותו בתבנית, עולים עם הבצק גם לשוליים, אופים עד שמזהיב קלות, בערך רבע שעה. 
ההיסטוריה מלמדת שגם אם שכחתם קצת את הבצק בתנור... עדיין יצא לכם מעולה!
2. הקרם: אחרי שהבצק התקרר לטמפרטורת החדר מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר ושומרים בצד. 
מרוקנים את קרם הפטיסייר המוכן אל קערת המערבל (אפשר באותה הקערה של הקצפת), ומקציפים אותו, הוא צריך רק להתאוורר קצת, לא תקבלו כאן נפחים אדירים.
3. עכשיו משלבים בין הקצפת לקרם בתנועות קיפול או בהכי לאט של המערבל. ממלאים את הטארט בקרם ומפלסים קצת.
4. מקשטים בפירות. תחתכו, תשקיעו, תפגיזו!
5. הזיגוג: שאפשר גם לוותר עליו כליל, אבל אם לא, אז תדללו את הריבה עם המים החמים ותברישו ותבריקו את הפירות.
6. עכשיו לצנן במקרר שעה או שעתיים.
7. עכשיו אוכלים.

אין כמו שילוב של סוכות וקורונה כדי להזכיר לנו שהכול ארעי –
מועדים לשמחה!

מגישה באהבה: טליה משלי