title
title
title
title
title
title
title
עוגיות פקאן
עוגיות פקאן / כרמלה בר-נץ

העוגיות האלה "נטרפות" כאשר הן מוגשות ליד כוס התה, או הקפה. במקור - הן "עוגיות בוטנים",
אך אגוזי הפקאן משדרגים אותן באופן מיוחד.
בעוגיות אלה אין ביצים.

החומרים:
31/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
11/2 כוסות פקאן טחון, או בוטנים טחונים
1 כוס סוכר (אפשר גם קצת פחות)
1/4 כוס מים
1 כף תמצית שקדים
קורט מלח
להכניס את כל החומרים לקערה.
300 גרם מרגרינה קרה

לחתוך את המרגרינה לחתיכות. לפזרן על החומרים שבקערה.
ללוש את כל החומרים ביחד, עד שמתקבל בצק רך וחלק.
אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.
לחלק את הבצק לשני כדורים. לרדד על משטח מקומח, מכל כדור, עלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
לקרוץ עוגיות בכוס, או בחותכנים לעוגיות בצורות שונות.
להניח את העוגיות בתבנית על נייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ זו מזו.
לאפות בחום בינוני כ-20 דקות.
העוגיות מוכנות כאשר צבען זהוב.
את העוגיות שהתקררו לשמור בכלי סגור.

אפשרות נוספת -
ליצור את העוגיות בידיים: לקחת כמות קטנה של בצק, לגלגל כדור, להשטיח אותו ולהניחו בתבנית.
השאר, על-פי הכתוב למעלה.
העוגיות טעימות ביותר! כדאי!
בתיאבון!