title
title
title
title
title
title
title
עוגת לימון של מירי אלף
עוגת הלימון של מירי - מירי אלף, כמובן!

את העוגה הזאת מכירה, כנראה, כל משפחה, כי הרי אין כמעט אירוע שלא תביא אליו מירי את העוגה הכל-כך נחשקת.
חתונה, יום הולדת, לידה ועוד ועוד – העוגה מגיעה ומענגת את כל הנוכחים...
והכל , כאילו, כה פשוט...

המצרכים
4 לימונים צהובים יפים
כ-5 כוסות סוכר
9 ביצים
4 כפות קמח גדושות
כפית אבקת אפייה
2 תפוזים
1 כפית שמן
2 טיפות תמצית וניל
4 כוסות מים
1 חב' חמאה 100 גר' רגילה
8 כפות קורנפלור

אופן ההכנה
1. לאפות טורט כמו לרולדה.
4 ביצים להפריד. קצף חזק + 4 כפות סוכר.
להוסיף את החלמונים + כפית שמן.
להוסיף את הקמח עם אבקת האפייה + קצת קליפת לימון מגוררת.
לאפות ב-180 מע'. כשמוציאים, רצוי להרטיב עם מיץ מ-2 תפוזים.
2. בסיר על האש.
4 כוסות מים + חב' חמאה + 3 כוסות סוכר + קליפה מגוררת מ- 4 לימונים.
לחמם.
3. בקערה.
מיץ מארבעת הלימונים + 5 חלמונים + 7-8 כפות גדושות קורנפלור.
לערבב היטב.
כשהחמאה מומסת בסיר מס' 2 – לצקת את הבלילה מ - 3 ולערבב היטב, היטב, עד שמסמיך (כמו צבעי ידיים).
לא להתייאש! אם צריך, להוסיף עוד קורנפלור.
לטעום.
אם חמוץ – להוסיף סוכר.
לצקת על הטורט.
4.להקציף את 5 החלבונים + 4 כפות סוכר וטיפת וניל.
למרוח על המַרֵיְין. לאפות בתנור עד שהקצף מזהיב. (לשים לב שלא יישרף).

הערת האופה הבלתי נלאית –
נראה מסובך? ממש לא!!! בהצלחה!