title
title
title
title
title
title
title
קציצות חובזה
קציצות חובזה / נועה הרמן
מתכון לכבוד חגיגת השפע - מתאים מאד לעונה, כשיש כמויות גדולות של ירק בגינות וסביבן.
החובזה היא החלמית (בעברית)

אופן ההכנה:
· אוספים כ-150 עלי חובזה ללא הגבעולים
מי שלא רוצה לספור – הכמות היא בערך מה שנכנס בשקית ניילון של אלונית, מלאה אך לא דחוסה.
· שוטפים את העלים
· חולטים את העלים.
לחלוט = להרתיח מים בסיר, לבשל בתוך הסיר את העלים השטופים + כפית מלח- לחמש דקות
· מסננים ושוטפים במים קרים
· חותכים את העלים
· מוסיפים 2 ביצים, 3 כפות קמח, 1 כף מרק אבקת פטריות,
2 כפות גבינה לבנה.
· מטבלים במלח, פלפל וקורט (קצת) גרידת אגוז מוסקט.
· מטגנים במחבת בצל בגודל בינוני חתוך לחתיכות קטנות.
· מערבבים הכל יחד
יוצרים לביבות קטנות
ליצירת לביבות – מטגנים בשמן
אפשר לאפות בתנור בחום 180 מעלות, 45 דקות או עד שמזהיב ומתייצב.
בתיאבון !