title
title
title
title
title
title
title
פאי שמנת ותותים
פאי קרם שמנת עם תותים אדומים

מוש הראל התלבט רבות באשר למתכון שיגיש לכבוד חג השבועות.
לבסוף החליט על המתכון הנ"ל:
א. בגלל שזה חלב ומתאים לשבועות ולא לוקח שבועות להכין את זה.
ב. וגם... שלא רק שזה טעים, זה גם משמין!
בהצלחה ובתיאבון!!!

פאי קרם שמנת עם תותי עץ אדומים – (לתבנית אינגליש קייק)
בצק:
50 גר' חמאה
4 כפות גדושות אבקת סוכר
5 כפות שמנת מתוקה
תמצית וניל
גרידת לימון
כוס קמח לבן

אופן ההכנה:
לערבב היטב את החמאה, סוכר, שמנת מתוקה, ת.וניל וגרידת לימון.
להוסיף קמח בבת אחת, ללוש לבצק רך, לעטוף בניילון ולשים במקרר לנוח לחצי שעה.
ובינתיים בצד האחר של המטבח:
כוס חלב, רבע כוס שמנת מתוקה, 5כפות סוכר, תמצית וניל " מקל וניל -
להרתיח יחד בסיר על אש בינונית את החלב, השמנת, הסוכר ומקל הוניל.
אחרי שרתח קלות יש להוסיף, תוך כדי ערבוב במטרפה תערובת קרה של רבע כוס חלב קר עם 3 כפות קורנפלור.
לחמם שוב הכל יחד על אש נמוכה עד שמסמיך ולהוריד מהאש.
לקרר את התערובת ולטרוף פנימה ביצה אחת (חשוב לקרר שלא תצא מקושקשת).
בינתיים בצד הקודם של המטבח:
לשטח את הבצק בתבנית האפיה, לפזר תות עץ אדום, צימוקים, נתחי סינטה או כל דבר שתאהבו בפאי הגבינה שלכם.
לצקת את תערובת הוניל מעל, לבזוק מעט קינמון (לא חובה) .
לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ 20 דק' או עד שמזהיב.

ירחם השם... בתיאבון וחג שמייח...