title
title
title
title
title
title
פאי שמנת ותותים
פאי קרם שמנת עם תותים אדומים

מוש הראל התלבט רבות באשר למתכון שיגיש לכבוד חג השבועות.
לבסוף החליט על המתכון הנ"ל:
א. בגלל שזה חלב ומתאים לשבועות ולא לוקח שבועות להכין את זה.
ב. וגם... שלא רק שזה טעים, זה גם משמין!
בהצלחה ובתיאבון!!!

פאי קרם שמנת עם תותי עץ אדומים – (לתבנית אינגליש קייק)
בצק:
50 גר' חמאה
4 כפות גדושות אבקת סוכר
5 כפות שמנת מתוקה
תמצית וניל
גרידת לימון
כוס קמח לבן

אופן ההכנה:
לערבב היטב את החמאה, סוכר, שמנת מתוקה, ת.וניל וגרידת לימון.
להוסיף קמח בבת אחת, ללוש לבצק רך, לעטוף בניילון ולשים במקרר לנוח לחצי שעה.
ובינתיים בצד האחר של המטבח:
כוס חלב, רבע כוס שמנת מתוקה, 5כפות סוכר, תמצית וניל " מקל וניל -
להרתיח יחד בסיר על אש בינונית את החלב, השמנת, הסוכר ומקל הוניל.
אחרי שרתח קלות יש להוסיף, תוך כדי ערבוב במטרפה תערובת קרה של רבע כוס חלב קר עם 3 כפות קורנפלור.
לחמם שוב הכל יחד על אש נמוכה עד שמסמיך ולהוריד מהאש.
לקרר את התערובת ולטרוף פנימה ביצה אחת (חשוב לקרר שלא תצא מקושקשת).
בינתיים בצד הקודם של המטבח:
לשטח את הבצק בתבנית האפיה, לפזר תות עץ אדום, צימוקים, נתחי סינטה או כל דבר שתאהבו בפאי הגבינה שלכם.
לצקת את תערובת הוניל מעל, לבזוק מעט קינמון (לא חובה) .
לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ 20 דק' או עד שמזהיב.

ירחם השם... בתיאבון וחג שמייח...