title
title
title
title
title
title
title
גפילטע פיש
גפילטע פיש / גליה לנדסמן

המתכון הפשוט...
כך אמרה גליה: "...את חייבת להכין גפילטע-פיש. זה ממש פשוט. את תלמדי את זה ממש בקלות ובלי בעיה".

החומרים:
1 ק"ג קרפיון טחון
3 בצלים בינוניים
3 ביצים קשות - בצלים וביצים קשות טוחנים ביחד
3 ביצים טריות
1/4 כוס סוכר (4 כפות)
3 כפות קמח מצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
מערבבים את כל החומרים ונותנים לעיסה לנוח, לפחות שעה במקרר.
ציר (מרק)
6 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל לבן
2 בצלים פרוסים
3 גזרים שלמים
3 ראשי דג

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לסיר הכי גדול שיש. (רצוי להכפיל את כמות הציר).
מביאים לרתיחה וכשהגזר רך מוציאים את הראשים, הבצל והגזרים.
מכינים קציצות (רצוי קטנ ות) עם ידיים רטובות ומכניסים למרק הרותח.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה.
מוציאים בזהירות את הקציצות לקופסה. על כל קציצה שמים עיגול של גזר.
שופכים מהציר על הגפילטע. סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר.