title
title
title
title
title
title
עוף גלילי - עם שום לימון ורוזמרין
לא על הצ'יפס עם הבצל לבדו
מה יש לומר שעוד לא נאמר?
כבר לא ממש חורף אבל עוד לא לגמרי אביב, פורים אחרינו, פסח לפנינו והקורונה עדיין בחיינו.
רגע לפני הניקיונות, הסדר והסגר, נחזור לשורשים ונמלא את הבית בריחות אלוהיים. כמה פשוט ככה טעים.
קדימה, צאו אל השדות ואספו את המצרכים. אנחנו מתחילים.
שום, לימון ורוזמרין – עוף גלילי
המצרכים
5 כרעיים עדיף מפורקים או 12 שוקיים
3 ענפים צעירים של רוזמרין
1 לימון
2 ראשי שום
לרוטב
2 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה של מלח דק
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערונת.
2. מניחים את שוקי העוף במרכז התבנית, חוצים בחתך רוחבי את ראשי השום השלמים וגם את הלימון ומפזרים אותם מסביב לעוף יחד עם ענפי הרוזמרין.
3. שופכים את הרוטב על העוף ומלטפים אותו קצת, אנחנו רוצים שהכול ייגע בהכל.
4. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל בנייר כסף, סוגרים היטב ומשהים במקרר לשעה לפחות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מכניסים את התבנית לתנור לשעה פלוס מינוס, עד שהעוף מתבשל היטב (האינדיקציה היא שנעים ונוח לתקוע בו מזלג).
7. מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את נייר האפייה ואת נייר הכסף ומחזירים למקצה שיזוף של כ-20 דקות בגריל עליון. מדי פעם הופכים את העוף, מוזגים עליו מהרוטב ומחזירים לתנור.
8. איזה ריחות, היזהרו מהשכנים. בתיאבון.

בין החגים שמח ורק בריאות, חברים!
מגישה: טליה משלי