title
title
title
title
title
title
מתכונים לפסח
חג החירות וסגר אַיִן, בסך הכול זה משמח, אם כי בין חברים אפשר להודות שיש בינינו מי שהיו שמחים לשחזר גם השנה את הסדר בזום.
המדור בחר ללכת הפעם על מתכונים נטולי מורכבויות, זכר לחגים פשוטים.
בלי אצלנו או אצלכם, בלי כמה אורחים ומאיפה נביא כיסאות, בלי פקקים בדרך לסבתא בירושלים, בלי סידורי לינה ובלי מי מביא מה וכמה קניידעלך להכין.
קצת געגועים לסגר טוב, אה... סדר טוב, לא חשוב.
אבל בסך הכול, זה משמח, מתוק לו וכשר לפסח...

ריבועיות שוקולד לבן וחמוציות
המצרכים
200 גר' שוקולד לבן להמיס בבן מארי או בפולסים במיקרו
פחית חלב מרוכז ממותק, 397 גרם
2 כוסות קוקוס
חצי כוס חמוציות
חצי כוס פיסטוקים שנקלו זמן קצר בחום גבוה.
אופן ההכנה
לערבב הכול
לשטח בתבנית
לשלוח ללילה במקרר
לחתוך לקוביות ולהגיש

טראפלס שוקולד וטחינה
המצרכים
200 גרם שוקולד מריר
כוס טחינה גולמית
100 גרם קקאו לגלגול
תוספות אפשריות ולא חובה
חצי כוס אגוזים כלשהם גרוסים קלויים (פיסטוק, שקדים, פקאן)
או חצי כוס שומשום קלוי
או חצי כוס שבבי פקאן סיני
בימי חול להוסיף גם כף או שתיים של ויסקי.
בפסח אפשר להוסיף ליקר כשר

אופן ההכנה
ממיסים שוקולד בבאן מרי או בפולסים במיקרו
מערבבים עם הטחינה הגולמית
אם רוצים מוסיפים ליקר ותוספת
משטחים בתבנית מרופדת בניילון נצמד (תבנית אינגליש קייק סבבה פה)
עוטפים בניילון נצמד
לילה במקרר
מוציאים, מקלפים את הניילון, חותכים לקוביות, מגלגלים בקקאו ומגישים

לשנה הבאה בחדרוכל, חג שמח!