title
title
title
title
title
title
פסטה טיק טוק / לקראת ל"ג בעומר
כשהיומן יחולק לתאי הדואר עשן המדורות הכבויות כבר ייתמר אל על, האוטובוסים של מתפללי הרשב"י כבר יתמירו דרומה וכוח טמיר ימשוך את ילדינו לשנת בוקר ערבה שאחרי לילה לבן. אז אני מקווה שהסתדרתם עם הקרטושקעס ועם המרשמלו גם בלי עזרת המדור.
היום אנחנו עם סיר פסטה לפנים, מתכון וירלי שהתחיל בטיקטוק ורץ ברשת באלפי אם לא במיליוני גרסות שכולן מבוססות על אותו העיקרון, עגבניות שרי, פטה ושמן זית, שצולים בתנור והופכים ביחד לרוטב סופני.
אל תיבהלו ממתכון בעשרה סעיפים, זה פשוט, את מרכיבי הרוטב מכניסים לתבנית וצולים בתנור ואת הפסטה מבשלים כרגיל. זהו.

פסטה טיקטוק
המצרכים
• 250 גרם פסטה (חצי חבילה בדרך כלל)
• חצי קילו עגבניות שרי (כ-3 כוסות)
• 200 גרם גבינת פטה
• שליש כוס שמן זית
• 2–3 שיני שום כתושות
• מלח
• פלפל שחור גרוס
• חופן עלי בזיליקום
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. שמים את עגבניות השרי בתבנית פיירקס או במחבת שיודעת להיכנס לתנור, (גם עגבניות עייפות או רבעי עגבניות רגילות יעבדו פה).
3. מפזרים מעל את השום הכתוש את המלח ואת הפלפל.
4. שופכים לתבנית את שמן הזית ומנערים אותה קצת לפיזור אחיד.
5. מפנים מקום באמצע התבנית, מניחים בו את גוש הגבינה ומושחים אותו במעט שמן מהתבנית.
6. מכניסים לתנור לחצי שעה עד שהעסק משחים יפה.
7. מבשלים את הפסטה לפי חוקי הפסטה.
8. מוציאים את התבנית מהתנור, מועכים ומערבבים את התכולה, שופכים על הפסטה ומערבבים שוב, מוסיפים בזיליקום טרי עם או בלי פרמזן.
9. שיפורים ומשחקים: טימין ואורגנו יבש לפני האפייה, להוסיף לתבנית ולאפות גם רצועות של בצל סגול ושל פלפל או פרוסות של פטריות, ריקוטה או פרומעז במקום פטה, אם הרוטב יוצא יבש אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה או מעט שמנת מתוקה, בכלל אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה.
10. זה נורא נורא טעים. נורא.
אש אש מדורה!