title
title
title
title
title
title
סופלה קוטג' לחג השבועות
לא על הצ'יפס עם הבצל לבדו

'וַיְבִאֵנוּ אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה וַיִּתֶּן-לָנוּ אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ.' (דברים, פרק כ"ו)

סופלה קוטג' לחג השבועות ולכל השבועות
הוי, ארץ זבת חלב ודבש שלנו.
אז חזרנו לשגרה וגם להפרות שגרה שגרתיות ומוכרות יותר.
אז חג שבועות וכמיטב המסורת המדור, מתכבד להגיש לכם מתכון על טהרת החלב.
אבל האמת היא שתפסנו טרמפ על שבועות עם המתכון הזה, כי מדובר במתכון קליל, שימושי ויעיל גם לשאר ימות השנה.
עם סלט קטן הסופלה הזה סוגר פינה של ארוחת ערב כייפית וקלילה.

הערה חשובה מאוד: היות שכולנו התחנכנו על ברכי תקופת הצנע ותקופות חשוכות ולא חגיגיות אחרות, אנחנו לא זורקים כלום.


איך זה קשור לענייננו?
אגלה לכם בסוד שבמקומות פחות רשמיים מהיומן של ה-קיבוץ אני קוראת למתכון הזה פשוט 'סופלה קוטג' מקולקל', למה? 
כי מכינים אותו כשהתאריך על הקופסה של הקוטג' חלף זה מכבר. 
אז אם מצאתם במקרה במקרר גבינה עם בית מעט עתיק, זה בדיוק הזמן להכין את הסופלה הנהדר הזה, תקראו לזה צניעות, הסתפקות או קיימות והעיקר שתעשו את זה בגב זקוף ובראש מורם!

המצרכים
100 גרם קמח
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
3 ביצים
חצי קילו קוטג'
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים במיקסר או בכף, מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות.
כ-45 דקות של אפייה עד שזהוב.

חג שמח ותזכרו שלבן זה לא משמין!